Chinese karbonades

karbonades (4K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 4 haaskarbonades (á 125 g)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2½ eetl. kecap manis
  • 2 eetl. honing
  • 2 eetl. chilisaus
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 limoen (rasp van)
  • snufje peper (versgemalen)
  • 3 eetl. olie (arachide)
  • snufje zout

Roer in een kom de knoflook, kecap manis, honing, chilisaus, gemberpoeder, limoenrasp en peper tot een marinade.
Dep ondertussen de karbonades met keukenpapier droog, bestrijk deze met de marinade en bewaar de overige marinade.
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de karbonades in ca. 10 minuten op middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin en gaar.
Blus de jus af met een scheutje water en de achtergebleven marinade.
Breng de karbonades op smaak met zout.
Lekker met nasi en peultjes.

Bron: Voorlichtingsbureau Vlees

Terug