Chinese karbonades

karbonades (4K)

  • 4 haaskarbonades (á 125 g)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2½ eetl. ketjap manis
  • 2 eetl. honing
  • 2 eetl. chilisaus
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 limoen (rasp van)
  • snufje peper (versgemalen)
  • 3 eetl. olie (arachide)
  • snufje zout

Roer in een kom de knoflook, ketjap manis, honing, chilisaus, gemberpoeder, limoenrasp en peper tot een marinade.
Dep ondertussen de karbonades met keukenpapier droog, bestrijk deze met de marinade en bewaar de overige marinade.
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de karbonades in ca. 10 minuten op middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin en gaar.
Blus de jus af met een scheutje water en de achtergebleven marinade.
Breng de karbonades op smaak met zout.
Lekker met nasi en peultjes.

Bron: Voorlichtingsbureau Vlees

Terug