Nasi camping goreng

  • 200 g rijst
  • 100 g kipblokjes
  • 50 g garnalen
  • 1 ui
  • ½ prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Spaans pepertje
  • olie
  • 1 bouillonblokje
  • peper & zout

Doe de rijst in koud water( 1 deel rijst op 2 delen water).
Breng aan de kook, en vouw de gesloten pan in een slaapzak. 20 - 30 minuten later is al het water opgenomen en de rijst gaar.
Snijd de ui, de peper en de knoflook fijn.
Was de prei en snijd die ook fijn, apart houden.
Kruid het vlees en bak dat in olie, voeg de garnalen, ui, knoflook en pepertje toe en laat meebakken.
Ketjap en verkruimeld bouillonblokje toevoegen en al roerend meebakken (pas op, ketjap verdikt en zorgt snel voor aanbranden).
Voeg nu de prei toe, heel kort meebakken, en dan alles bij de rijst voegen.
Dit kan dus op 1 pit.
Eerst rijst aan de kook brengen, en als je die in de slaapzak hebt, kan je op dezelfde pit met de rest verder.

Variatie
Zonder garnalen en kip, maar met ei en wat meer groente (paprika bijvoorbeeld) maak je een lekkere vegetarische variatie.
Als je geen kip of garnalen durft te gebruiken vanwege gebrek aan koeling, kan je een pakje spekblokjes gebruiken, die kan je vaak ingeseald kopen en zijn dan zonder koeling wel een dag houdbaar.

Opmerking
Een gemakkelijk gerecht om (indien nodig op 1 pit) op de camping klaar te maken.

Bron: Koken op de camping
Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug