Japanse gehaktballetjes teriyaki met sesamrijst

japanse_gehaktballetjes (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 500 g groene kool
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 350 g (mager) rundergehakt
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Teriyaki Honing
  • 3 eetl. paneermeel
  • wokolie
  • 2 eetl. sesamzaad

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kool in smalle reepjes.
Hak 1 lente-uitje fijn, snijd de rest in stukjes.
Meng het gehakt met het fijngehakte lente-uitje, 3 eetlepels woksaus en het paneermeel.
Rol er 20 kleine balletjes van.
Verhit ca. 1 eetlepel wokolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom in ca. 8 minuten bruin en gaar.
Voeg na 6 minuten de stukjes lente-ui toe en bak ze 2 minuten mee.
Voeg 2 eetlepels woksaus toe en warm goed door.
Verhit ca. 2 eetlepels wokolie in de wok en roerbak hierin de kool 6 minuten.
Voeg de sesamzaadjes en roerbak nog 1 minuut.
Schep de rijst en 5 eetlepels woksaus erdoor en warm goed door.
Verdeel de sesamrijst en de gehakballetjes teriyaki over 2 brede kommen of borden.

Lekker anders kan ook
Voeg aan de gebakken gehaktballetjes - met de stukje lente-ui - ook een paar eetlepels kleine stukjes rode paprika toe.

Op tafel
Geef er als frisse smaakmakers atjar taugé of atjar tjampoer bij.

Bron: Conimex

Terug