Mie met rundvlees en paksoi

voor 2 personen

  • 150 - 200 g eiermie
  • 150 g bieflap
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel
  • ½ rode peper
  • 1 flinke paksoi
  • ½ bosje koriander
  • 2 eetl. olie
  • 1 eetl. vissaus
  • 1 eetl. sojasaus of ketjap

Kook de eiermie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de mie goed uitlekken.
Snijd de bieflap in dunne reepjes.
Maak de groente en specerijen schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers.
Rasp het stukje gember fijn.
Snijd de peper in smalle ringen.
Snijd de paksoi in repen.
Hak de steeltjes van de koriander klein.
Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de reepjes vlees in een paar minuten bruin.
Neem het vlees uit de pan.
Voeg de rest van de olie toe en fruit hierin de ui, de knoflook en de gember zacht.
Roerbak de paksoi en de koriandersteeltjes kort mee.
Voeg de ringetjes peper en de mie toe en warm het geheel goed door.
Maak de mie op smaak met de vissaus en de sojasaus en schep het vlees er door.
Strooi de korianderblaadjes er over.

Bron: Voedingscentrum

Terug