Mini-rijsttafel

mini_rijsttafel (3K)

  • 600 g pandan rijst
  • 500 g varkenshaas
  • 3 - 4 eetl. ketjap marinade
  • 700 g kalkoenfilet
  • 250 g groene asperges
  • 1 rijpe mango
  • 1 rode paprika
  • wokolie
  • Conimex Boemboe voor Ajam Bali
  • 400 g biefreepjes
  • Conimex Boemboe voor Rendang Vlees
  • 400 g Oosterse wokgroenten
  • 2 pakjes Conimex Mix voor Nasi Koening
  • 1 pot Conimex Satésaus Ketjap Manis
  • 16 satéstokjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, laten uitlekken en afkoelen.
Snijd de varkenshaas in stukjes van ca. 1½ cm, meng ze met de ketjap marinade en marineer ze 15 minuten.
Rijg ze aan de satéstokjes.
Snijd ondertussen 300 g kalkoen in heel kleine stukjes (als heel grofgesneden gehakt).
Snijd 400 g kalkoen in stukjes van ca. 3 cm.
Snijd van de asperges 2 - 3 cm van de stugge onderkant af en snijd de asperges schuin in plakjes.
Schil de mango, halveer, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd de paprika in kleine stukjes.
Verhit een koekenpan, voeg 3 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de grote stukjes kalkoen 2 minuten.
Voeg de asperges toe en roerbak nog 2 minuten.
Roer de Conimex Boemboe voor Ajam Bali en 20 cl heet water erdoor en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
(Eventueel afgedekt warm houden tot alles klaar is.)
Verhit een andere koekenpan, voeg 3 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de biefreepjes met de paprika 2 minuten.
Roer de Conimex Boemboe voor Rendang Vlees en 15 cl heet water erdoor en laat 8 minuten zachtjes pruttelen.
Roer er vlak voor het eten de stukjes mango door.
(Eventueel afgedekt warm houden tot alles klaar is.)
Verhit in de tussentijd een wok, voeg 3 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de fijngesneden kalkoen 3 minuten.
Voeg de wokgroenten toe en wok 2 min. mee.
Voeg de 'roerbak kruidenmix' (uit de pakjes) en 20 cl water toe, breng aan de kook en verwarm nog ca. 4 minuten tot het vocht is verdampt.
Voeg dan de rijst met de 'kruidenmix rijst' (uit de pakjes) toe en roerbak nog 2 minuten.
Gril de saté ondertussen op of onder de hete grill in 6 - 8 minuten gaar.
Geregeld keren.
Verwarm de Conimex Satésaus Ketjap Manis volgens de aanwijzing op de verpakking.
Leg de saté op een plat schaaltje, schep de andere gerechten in passende schalen en kommetjes.
Schep wat satésaus over de saté en de rest in een bakje.
Zet alle onderdelen van de mini rijsttafel op tafel.

Op tafel
Geef er diverse sambals bij en zet ook atjar tjampoer, ketjap manis, gebakken uitjes en seroendeng op tafel.

Lekker anders kan ook
De kalkoenfilet kun je vervangen door kipfilet.
Voeg, voor een speciaal smaakaccent, aan het rendang vlees 2 eetlepels kleingesneden gember of ananasjam toe.

Bron: Conimex

Terug