Rendang vlees met tomaten, kokosrijst en spitskool

rendang_tomaten (1K)

  • 400 g rijst
  • 2 vleestomaten
  • 8 eetl. geraspte kokos
  • wokolie
  • 400 g rundvleesreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Rendang Vlees
  • 600 g gesneden spitskool

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Was en snijd de tomaten in partjes.
Bak ondertussen de kokos lichtbruin in een droge koekenpan.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 1 minuut.
Roer er de boemboe en 15 cl water door en laat het geheel 3 - 4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.
Voeg er de laatste minuut de tomatenpartjes aan toe.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok.
Voeg de spitskool toe en wok deze 2 minuten.
Schep de kokos door de rijst en verdeel de rijst over 4 borden.
Schep het rendang vlees en de spitskool ernaast.

Op tafel
Lekker met pittige sambal badjak en ketjap manis op tafel als extra smaakmakers.

Lekker anders kan ook:
Gebruik in plaats van vleestomaten eens kerstomaatjes en bestrooi het rendang vlees met fijngehakte peterselie.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Aziatische vlaflip.

Bron: Conimex

Terug