Bami goreng met zoetzure scholfilet

bami_goreng_scholfilet (3K)

  • ½ zak, 250 g mie (nestjes)
  • 1 zakje Conimex Mix voor Bami Goreng
  • 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
  • wokolie
  • 4 dubbele scholfilets
  • 600 g Chinese wokgroenten
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 1 zak kroepoek saté

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Meng de mix voor bahmi goreng met 1 dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
Meng de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie.
Leg de scholfilets in de marinade en marineer ze 10 minuten.
Verhit ondertussen een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
Roer de gewelde mix erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de mie erdoor en wok nog 2 minuten.
Voeg de ketjap toe.
Meng ondertussen de mix voor saus (uit het pakje) in een koekenpan met 3½ dl koud water en breng het al roerende aan de kook.
Leg de scholfilets in de saus en laat ze in ca. 4 minuten gaar worden.
Schep de bahmi op 4 borden, leg de scholfilets ernaast en leg er wat kroepoek bij.
Zet de rest van de kroepoek op tafel.

Op tafel
Zet knapperige gebakken uitjes en pittige sambal oelek op tafel.

Lekker anders kan ook
De schol kan worden vervangen door dunne plakjes kipfilet.
Deze moeten wel eerst even om en om worden gebakken.
En dan in 5 minuten in de saus gaar worden.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Koud kokossoepje met ananas en rode peper toe.

Bron: Conimex

Terug