Gewokte Hoisin-gehaktrijst met Chinese kool

hoisin_gehaktrijst (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g witte rijst
  • 1 kleine Chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje lente-uitje
  • 3 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 300 g (mager) rundergehakt
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Hoisin

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de Chinese kool in stukjes, de paprika in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Verhit een wok, voeg 4 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin het gehakt 3 minuten.
Giet overtollig vocht uit de wok.
Voeg de paprika, Chinese kool en knoflook aan het gehakt toe en wok 5 - 6 minuten mee.
Voeg dan de rijst toe en roerbak nog 2 minuten.
Voeg de Conimex Woksaus Hoisin en de lente-uiringetjes toe en warm goed door.
Verdeel de gewokte Hoisin-gehaktrijst over 4 borden of kommen.

Op tafel
Geef er als lekker knapperige smaakmaker kroepoek naturel bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de paprika door 2 rode uien.
Voeg met het gehakt eventueel 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil toe.

Bron: Conimex

Terug