Vietnamese noedels met vleesreepjes en gember knoflooksaus

Vietnamese noedels met vleesreepjes en gember knoflooksaus

  • 500 g prei
  • 100 g kerstomaatjes
  • 2 eetl. ongezouten pinda's
  • 1 zak woknoedels
  • wokolie
  • 350 g vleesreepjes naturel
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Vietnamese Gember Knoflook

Snijd de prei in zeer smalle ringen.
Halveer de tomaatjes.
Hak de pinda's grof.
Kook de woknoedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.
Verhit ca. 3 eetlepels wokolie in de wok en roerbak hierin de vleesreepjes 4 minuten.
Voeg de prei toe en wok nog 4 minuten.
Schep de tomaatjes en de noedels erdoor en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de Conimex Woksaus Vietnamese Gember Knoflook toe en warm goed door.
Schep de pinda's erdoor.
Verdeel de noedels over 4 grote kommen of borden.

Op tafel
Zet als smaakmakers seroendeng en sambal manis op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook
De vleesreepjes kun je vervangen door stukjes stevige visfilet (bijv. zalm, pangasius of tilapia), deze hoef je maar 2 minuten te wokken voordat de prei wordt toegevoegd.

Bron: Conimex

Terug