Aziatische roerbakreepjes met paddenstoelen

voor 2 personen

  • stukje gemberwortel
  • 100 g oesterzwammen
  • 100 g kastanjechampignons
  • 100 g taugé
  • 200 g bieflap
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. sambal
  • 1 eetl. ketjap

Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
Maak de paddenstoelen schoon.
Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakken.
Was de taugé.
Snijd de bieflap in smalle reepjes.
Verhit de olie en bak hierin op hoog vuur het vlees met de sambal en de gember snel bruin.
Meng er de ketjap door.
Voeg de paddenstoelen en de taugé toe en verwarm het geheel al omscheppend op hoog vuur.

Menusuggestie
Lekker met komkommersalade en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug