Aziatische roerbakreepjes met paddestoelen

Aziatische roerbakreepjes met paddestoelen

voor 2 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 paksoi
  • stukje gemberwortel, grootte van 1 duim
  • 100 g oesterzwammen
  • 100 g kastanjechampignons
  • ½ pepertje
  • 100 g taugé
  • 200 g bieflap
  • 2 eetl. olie
  • 1 eetl. sojasaus met minder zout of kecap manis

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de paksoi schoon en snijd de paksoi in repen.
Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
Maak de paddestoelen schoon.
Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakken.
Snijd het stukje peper klein.
Was de taugé onder stromend water.
Snijd de bieflap in smalle reepjes.
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin op hoog vuur het vlees met de peper en de gember snel bruin.
Meng er de kecap door.
Voeg de paddestoelen en de taugé toe en verwarm het geheel al omscheppend op hoog vuur.
Roerbak de paksoi in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
Meng de paksoi door het vlees en geef de rijst erbij.

taugé over?

Bron: Voedingscentrum

Terug