Thaise balletjes

  • 200 g kalfsgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. koriander (verse, fijngehakte)
  • 1 ei
  • 350 g eiermie
    (vers, of 125 g gedroogd, gekookt en uitgelekt)
  • 1 eetl. Thaise saus
  • ½ eetl. soja
  • ½ eetl. bruine basterdsuiker
  • 2 stuks ansjovisfilet (fijngehakt)
  • ½ eetl. water
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • snufje peper
  • frituurolie

Vermeng in een kom de fijngehakte knoflook met koriander en gehakt.
Voeg de Thaise saus en ei toe en kneed het tot een soepel mengsel.
Breng dit op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vorm hiervan kleine balletjes in veelvouden van vijf, in totaal 10 stuks.
Wikkel elk balletje in enkele slierten mie.
Gebruik volle lengten en wikkel niet te stijf, anders wordt tijdens het bakken het gehakt niet gaar.
Druk de mie wel goed aan.
Verhit de olie en bak de verpakte balletjes in porties in ca. 4 à 5 minuten goudbruin en gaar.
Serveer ze goed warm.

Lekker met zoete chili- en/of knoflooksaus en roergebakken diverse soorten bloemkoolroosjes, zoals broccoli, groene, gele en/of witte romanesco.

Bron: Vlees.nl

Terug