Sambal Goreng,
tahoe gebakken tofu in pikante kokossaus

sambal_goreng_tofu (1K)

  • 300 g tofu
  • 2 eetl. citroen- of limoensap
  • 1 theel. laos
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 2 theel. sambal badjak
  • 1 pakje (2 dl) romige kokosmelk

Snijd de tofu in blokjes van ca. 2 cm.
Leg ze in een kom.
Voeg het sap, de laos en eventueel wat zout toe.
Goed omscheppen en ca. 10 minuten laten staan.
Pel en snijd de uien en de knoflook zeer fijn.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak de ui in ca. 3 minuten lichtbruin.
Voeg de knoflook, de sambal (eventueel wat bruine suiker) toe en schep goed om.
Voeg de tofublokjes toe en wok deze 2 minuten mee.
Voeg de kokosmelk en ½ dl kokend water toe en laat het geheel op een laag vuur ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer met gekookte Chinese mie en gewokte sperziebonen.

Bron: Conimex

Terug