Bami speciaal met biefstuksaté en romige kokos satésaus

bahmi_speciaal_biefstuk (4K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • ½ zak (250 g) mienestjes
  • 1 pakje Conimex Mix voor Bahmi Speciaal
  • 500 g biefstuk
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetl. kecap manis
  • wokolie
  • 600 g bamigroenten
  • ½ pot Conimex Satésaus Romige Kokos
  • 4 eetl. gebakken uitjes

Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Wel de groentemix (uit het pakje) minstens 10 minuten in 10 cl heet water.
Snijd de biefstuk in blokjes.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Meng de biefstuk met de knoflook, de kecap manis en flink wat (zwarte) peper en laat het 5 minuten trekken.
Rijg de blokjes biefstuk aan satéstokjes, bestrijk ze met een klein beetje wokolie.
Laat een grill, grillplaat of barbecue heet worden en rooster de saté in 4 - 5 minuten tot de saté rondom bruin is en van binnen rosé.
Laat ondertussen een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 3 eetlepels wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de bamigroenten 3 minuten.
Voeg de gewelde groentemix toe en bak kort mee.
Schep de mie en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en warm goed door.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de bahmi over 4 borden.
Leg de saté ernaast, schep er wat satésaus over en geef de rest er apart bij.
Bestrooi de saté met gebakken uitjes.

Op tafel
Zet als smaakmakers seroendeng en sambal brandal op tafel om zelf aan de bami toe te voegen.

Lekker anders kan ook
De satésaus romige kokos kun je vervangen door satésaus kecap manis.

Bron: Conimex

Terug