Bami goreng met groentesaté en satésaus gado gado

Bami Goreng met groentesaté en Satésaus Gado Gado

  • 1 zak Chinese eiermie, 250 g
  • 1 zakje Conimex Mix voor Bahmi Goreng
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 grote rode paprika
  • 1 grote courgette
  • wokolie
  • ½ pot satèsaus gado gado

Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Meng ondertussen de bahmi gorengmix met 10 cl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
Snijd van de bloemkool 24 mooie kleine roosjes voor de saté.
Snijd de rest van de bloemkool in kleine stukjes.
Kook de bloemkoolroosjes voor de saté 4 minuten in kokend water.
Afgieten en onder de koude kraan afspoelen.
Snijd ondertussen van de paprika 24 mooie stukjes en snijd de rest van de paprika fijn.
Snijd van de courgette in 12 mooie dikke stukjes en snijd de rest van de courgette fijn.
Rijg aan elk satéstokje achtereenvolgens een bloemkoolroosje, stukje paprika, stukje courgette.
Stukje paprika en bloemkoolroosje.
Bestrijk de groentesaté met een klein beetje wokolie.
Laat een grill, grillplaat of barbecue heet worden en rooster de groentesaté 10 - 12 minuten tot ze een beetje bruin en gaar zijn.
Laat ondertussen een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 3 eetlepels wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de stukjes groenten 5 minuten.
Roer de gewelde mix erdoor.
Schep de mie erbij en warm alles goed door.
Verwarm in de tussentijd de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de bami over 4 borden of kommen.
Leg de groentesaté erbij en schep de saus erover.

Op tafel
Zet alsmaakmakers ketjap en lekkere frisse atjar tjampoer op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Deze bami kan ook als salade worden gegeten: laten afkoelen en dan een paar eetlepels citroensap en plantaardige olie toevoegen. Eventueel met verse gehakte bieslook en koriander bestrooien.

Bron: Conimex

Terug