Sajoer boontjes met champignons en sesamzalm

sajoer_boontjes (2K)

  • 400 g basmati rijst
  • 250 g champignons
  • wokolie
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes
  • 400 g zalmfilet
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. sesamzaadjes

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de boontjes 2 minuten.
Wok de champignons 2 minuten mee.
Voeg 30 cl water en de boemboe toe.
Goed mengen en ca. 13 minuten laten pruttelen.
Snijd intussen de zalm in vier porties en bestrijk met de ketjap.
Twee minuten laten staan.
Rooster ondertussen de sesamzaadjes lichtbruin in een droge koekenpan.
Doe een scheutje olie in de hete koekenpan en bak de zalm voorzichtig ca. 2 minuten aan beide zijden.
Bestrooi de zalm met sesam.
Schep de sajoer boontjes en de rijst op 4 borden en leg de zalm ernaast.

Op tafel
Zet knapperige gebakken uitjes op tafel om erover te strooien.

Lekker anders kan ook
Voeg aan de ketjap wat gembersiroop toe en gebruik het mengsel als marinade.
Vervang de zalm door verse tonijn.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Salade met gerookte kip en ananas en Flensjes met karamelappeltjes.

Bron: Conimex



Terug