Sambal goreng van sugarsnaps en paksoi met djintan karbonades

  • 400 g witte rijst
  • 4 eetl. Conimex Ketjap Marinade
  • djintan
  • 4 kleine karbonades
  • 100 g waspeen
  • wokolie
  • 150 g sugarsnaps of snijbonen (in ruitjes gesneden)
  • 350 g paksoi
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sambal Goreng

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Meng in een platte schaal of diep bord de Conimex Ketjap Marinade met 2 theelepels djintan.
Wentel de karbonades erdoor, leg ze op elkaar en laat ze 5 minuten trekken.
Snijd de wortel in smalle reepjes.
Laat een koekenpan op een hoog vuur heet worden, knijp 2 eetlepels wokolie in de pan en bak hierin de karbonades aan beide kanten bruin en gaar in ca. 15 minuten.
Geregeld keren.
Draai zodra de karbonades mooi bruin zijn het vuur laag.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 2 eetlepels Conimex Vloeibaar voor Wokken in de wok.
Wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de wortel 2 minuten.
Voeg de sugarsnaps en de paksoi toe en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de Conimex Boemboe voor Sambal Goreng en 20 cl water toe.
Breng het al roerende aan de kook.
Laat het 5 - 6 minuten zachtjes koken.
Leg de karbonades op 4 borden.
Schep de rijst en de sambal goreng ernaast.

Op tafel
Zet als smaakmakers gebakken uitjes en sambal manis op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Sugarsnaps kun je ook vervangen door sperziebonen of peultjes.
De sperziebonen kunnen direct met de wortel in de wok.

Bron: Conimex

Terug