Nasi goreng en gebakken kerrie-ei met ham

nasi_goreng (2K)

  • 400 g witte rijst
  • wokolie
  • 600 g nasigroentepakket
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
  • 4 eieren
  • 1 eetl. kerrie djawa
  • 4 plakjes ham

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Laat de rijst zonder deksel koud worden en schep geregeld om.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
Voeg 5 cl water en de boemboe toe.
Goed mengen.
Schep de afgekoelde rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de nasi uit de wok en houd deze afgedekt warm.
Zet de wok terug op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en bak hierin de 4 eieren.
Bestrooi de eieren met wat kerriepoeder (en eventueel naar smaak nog wat zout en wat peper).
Leg op elk gebakken ei een plakje ham en warm deze kort mee.
Verdeel de nasi goreng over 4 borden en leg op elk een gebakken kerrie-ei met ham.

Op tafel
Lekker knapperige gebakken uitjes, frisse atjar tjampoer en om het af te maken natuurlijk een pittige sambal oelek!

Lekker anders kan ook
Voeg eventueel 75 g hamblokjes of uitgebakken spekjes aan de rijst toe.
Voeg met de rijst een flinke scheut ketjap manis toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Maleise kipsaté met ketjap-limoensaus en Gemberyoghurt met cashewnoten.

Bron: Conimex

Terug