Sesamnasi met kip, knoflook en koriander

sesamnasi (2K)

  • 400 g (pandan) rijst
  • 400 g kipfilet
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 nasigroentepakket
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
  • 5 eetl. geroosterde sesamzaadjes
  • 6 eetl. fijngehakte koriander
  • wokolie

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in lange reepjes.
Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten.
Voeg de groenten en de knoflook toe en wok 5 minuten mee.
Voeg de boemboe en ½ dl water toe.
Goed mengen.
Schep de rijst, de helft van de sesamzaadjes en de helft van de koriander erdoor, wok nog 2 minuten.
Schep de sesamnasi op 4 borden en bestrooi met de rest van de sesamzaadjes en de koriander.

Op tafel
Zet Conimex Sojasaus op tafel, om er zelf aan toe te voegen.

Bron: Conimex

Terug