Rendang vleesreepjes met shiitakes en kerrieboontjes

rendang3 (2K)

  • 600 g sperziebonen
  • 1 zak woknoedels
  • 250 g shiitakes
  • wokolie
  • 400 g vleesreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • ½ theel. kerrie djawa
  • 2 eetl. fijngeknipte bieslook

Was de sperziebonen, haal de topjes eraf en snijd de sperziebonen in drieën.
Kook ze in een laag kokend water (met wat zout of ketjap) in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en laten uitlekken.
Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de shiitakes in plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 1 minuut.
Wok de shiitakes 1 minuut mee.
Roer er de boemboe en 1½ dl water door en laat het geheel 3 - 4 minuten op hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.
Verwarm ondertussen in de groentepan een scheutje olie.
Voeg de kerrie en de boontjes toe en schep ze om.
Schep de noedels op 4 borden.
Verdeel het rendangvlees met shiitakes erover, bestrooi met de bieslook en schep de kerrieboontjes ernaast.

Op tafel
Zet seroendeng op tafel om over de boontjes en het rendangvlees te strooien.
Geef er de zoetige gebakken sambal manis bij en pikante knapperige hot kroepoek.

Lekker anders kan ook
Vervang de vleesreepjes door rundergehakt en voeg de boontjes aan het gewokte rundergehakt toe.
Wok ze samen nog 3 minuten, wok daarna de shiitakes 1 minuut en voeg dan de boemboe toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Aziatische vla-flip.

Bron: Conimex

Terug