Fricandel goreng, Indische gehaktballetjes met mie en boontjes

fricandel_goreng (1K)

  • ½ zakje Conimex Mix voor Nasi Goreng
  • 600 g sperziebonen
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 500 g gehakt
  • 4 beschuiten
  • 1 ei
  • 1 flesje Conimex Sambalsaus Pangang
  • 1 zak eiermie
  • 3 eetl. fijngeknipte bieslook

Wel de mix 10 minuten in 2½ cl heet water.
Kook de sperziebonen in ruim kokend water.
Afgieten en mengen met 3 eetlepels ketjap.
Meng het gehakt met de gewelde mix, verkruimel de beschuiten erboven, voeg het ei en 3 eetlepels ketjap toe.
Vorm er kleine balletjes van.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de balletjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
Voeg de sambalsaus toe, verwarm deze kort mee.
Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de warme mie, de bonen en de gehaktballetjes over 4 borden.
Bestrooi met de bieslook.

Bron: Conimex

Terug