Thaise knoflook koriander mie met roerei en cashewnoten

Thaise knoflook koriander mie (2K)

  • 1 zak Chinese eiermie
  • 6 eieren
  • 6 lente-uitjes
  • 600 g bahmigroentepakket met rode peper
  • wokolie
  • Conimex Woksaus Thaise Knoflook Koriander
  • 75 g gezouten cashewnoten

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Klop de eieren los.
Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) in ringetjes.
Halveer de rode peper (uit het groentepakket), verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten en de peperringetjes ca. 3 minuten.
Roer de losgeklopte eieren erdoor en laat ze stollen.
Voeg 10 eetlepels woksaus toe.
Wok nog 1 minuut.
Schep de uitgelekte mie en de lente-ui erdoor en warm het geheel goed door.
Schep de mie in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de cashewnoten.

Op tafel
Zet voor een lekker knappertje gebakken uitjes en kroepoek Bali op tafel.

Lekker anders kan ook
Deze mie is ook lekker met Conimex Woksaus Thaise Sweet Chili.
Vervang de cashewnoten eventueel door gezouten pinda's of seroendeng.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Rijst-kokosdessert met rode vruchten.

Bron: Conimex

Terug