Sambal Manis worteltjes met kip

sambal_manis (1K)

  • 400 g witte rijst
  • 600 g geschrapte jonge worteltjes
  • 1 ui
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • sambal manis
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 4 eetl. grofgehakte koriander

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de worteltjes in de lengte in 6 reepjes.
Pel en snipper de ui.
Snijd de kipfilet in lange dikke repen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de wortel en de ui 3 min.
Schep ze uit de pan.
Verhit nog een scheutje olie en wok de repen kip 3 minuten.
Voeg na 2 minuten naar smaak 1 - 2 theelepels sambal toe en wok nog 2 minuten.
Schep de worteltjes en ketjap erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de koriander erdoor.
Verdeel de rijst over 4 borden en schep de kruidige worteltjes en kip met koriander ernaast.

Op tafel

Strooi aan tafel lekkere krokant gebakken uitjes over de rijst!

Lekker anders kan ook

Maak ook eens kruidige bahmi met worteltjes en kip!
Dit doe je door de al gewokte worteltjes en kip en de gekookte mienestjes (ca. 0,5 zak) een paar minuutjes mee te wokken.
Voeg wat extra sambal en ketjap manis toe.

Zet een compleet menu op tafel

Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Citroensorbet toe.

Bron: Conimex

Terug