Nasi koening met spitskool, knoflook en rode peper

nasi_koening_spitskool (2K)

  • 1 rode peper
  • 3 eetlepel azijn
  • 400 g witte rijst
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Koening
  • 3 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 400 g rundergehakt
  • 600 g gesneden spitskool
  • 5 eetl. grofgehakte selderij

Snijd de rode peper in smalle ringetjes en verwijder de zaadjes.
Leg de ringetjes in een kommetje, schenk de azijn erover en laat ze 10 - 15 minuten staan zodat ze minder scherp worden.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Schep de kruidenmix rijst (uit het pakje) erdoor en houd het nog even apart.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 3 eetlepels wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin het gehakt 3 minuten.
Giet de peperringetjes af en dep ze droog.
Giet overtollig vocht uit de wok.
Voeg de spitskool, plakjes knoflook en peperringetjes aan het gehakt toe en wok nog 2 minuten mee.
Voeg de roerbakmix (uit het pakje) en 10 cl water toe, breng aan de kook en verwarm nog ca. 4 minuten. tot het vocht is verdampt.
Voeg dan de rijst met kruiden toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de selderij erdoor.
Verdeel de nasi koening over 4 borden of kommen.

Bron: Conimex

Terug