Chinese vleesreepjes met Sweet & Sour groenten en cashewnoten

vleesreepjes2 (2K)

  • 400 g vleesreepjes
  • Conimex Wok Marinade
  • 400 g (witte) rijst
  • 8 eetl. ongezouten cashewnoten
  • wokolie
  • 600 g Chinese wokgroenten
  • Conimex Woksaus Chinese Sweet & Sour

Meng de vleesreepjes met 5 eetlepels wok marinade.
Laat het 3 minuten staan om te marineren.
Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden en schep geregeld om.
Hak 3 eetlepels cashewnoten grof.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes ca. 1 minuut.
Wok de groenten 3 minuten mee.
Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
Schep de gehakte cashewnoten en de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep het gerecht in 4 diepe borden of kommen.
Garneer met de rest van de cashewnoten.

Op tafel
Zet lekkere frisse atjar tjampoer op tafel en geef er pittige hot kroepoek bij.

Lekker anders kan ook
Gebruik in plaats van wokgroenten een combinatie van bijvoorbeeld kastanjechampignons, prei, maïskolfjes en paprika.
De vleesreepjes kun je vervangen door tofu.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Kokossmoothie met mango.

Bron: Conimex

Terug