Chinese gehaktballetjes

Chinese gehaktballetjes

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • halfvolle melk
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel, grootte van ½ duim
  • 150 g rundergehakt
  • 1 eetl. ketjap manis
  • chilipeper
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 600 g savooiekool
  • 1 paprika
  • 1 eetl. olie
  • 100 g taugé
  • 1 eetl. ongezouten pinda's

Week het brood in wat melk.
Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
Schil het stukje gember en rasp het boven de kom.
Voeg het geweekte brood toe met het gehakt, de ketjap en wat chilipeper.
Meng alles goed door elkaar en vorm er 6 balletjes van.
Laat de gehaktballetjes afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de savooiekool schoon en snijd het in repen.
Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
Bak de gehaktballetjes in de hete olie bruin.
Doe de paprika bij het vlees met wat water en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
Kook de savooiekool in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
Was de taugé onder stromend water.
Hak de pinda´s grof.
Warm de laatste minuut de taugé met de gehaktballetjes mee.
Strooi de pinda´s over de savooiekool.
Geef de rijst erbij.

Gemberwortel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug