Teriyaki honing noedelsalade met gerookte kip

teriyaki4 (2K)

  • 1 zak woknoedels
  • 1 kleine citroen
  • 400 g gerookte kipfilet
  • 3 paprika´s (rood, geel en groen)
  • 1 grote komkommer
  • wokolie
  • 400 g gesneden spitskool
  • Conimex Woksaus Japanse Teriyaki Honing

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Doe de noedels in een ruime kom.
Boen de citroen schoon en rasp de schil boven de noedels.
Pers de citroen uit en voeg het sap aan de noedels toe.
Snijd de kip in reepjes en voeg ze aan de noedels toe.
Was en snijd de paprika's in schuine stukjes (ruitjes).
Schil de komkommer, snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd de helften in dikke plakken van ca. 0,5 cm.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de paprika, komkommer en spitskool 2 minuten.
Roer er vervolgens ca. 10 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
Laten afkoelen.
Meng de groenten met de noedels.
Koud serveren.
Meenemen in een grote afsluitbare schaal of 4 kleinere schaaltjes.

Op tafel
Neem voor de picknick met een fris accent ook atjar tjampoer mee en lekker krokante kroepoek naturel.

Lekker anders kan ook
Teriyaki honing noedelsalade is ook heel lekker met gepelde garnalen in plaats van met gerookte kip.
Het is ook een goed idee om vlak voor het eten nog wat knapperige groene slablaadjes met de noedels te mengen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Lychee, sinaasappel en aardbeiensalade.

Bron: Conimex

Terug