Nasi koening met ketjapgehakt'koekjes' en gebakken uitjes

nasi_koening_ketjapgehakt (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g rundergehakt
  • ketjap manis
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Koening
  • 6 eetl. fijngehakte peterselie
  • 6 eetl. gebakken uitjes
  • wokkenolie
  • 600 g nasigroenten

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Meng ondertussen het gehakt met 2 eetlepels ketjap manis, ½ eetlepel van de kruidenmix rijst (uit het pakje), de peterselie en 3 eetlepels gebakken uitjes.
Vorm van het gehakt 20 kleine ronde platte 'koekjes'.
Schep de rest van de kruidenmix rijst (uit het pakje) door de rijst en houd het nog even apart.
Verwarm de grill of grillpan en gril de 'gehaktkoekjes' aan beide kanten bruin en gaar in ca. 10 minuten.
Laat in de tussentijd een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 3 eetlepels wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de nasigroenten 3 minuten.
Voeg de roerbakmix (uit het pakje) en 10 cl water toe, breng aan de kook en verwarm nog ca. 4 minuten tot het vocht is verdampt.
Voeg dan de rijst met kruiden toe en roerbak nog 2 minuten.
Verdeel de nasi koening over 4 borden of kommen, leg de gehakt'koekjes' erop en strooi de rest van de gebakken uitjes erover.

Op tafel
Zet a+s pittige smaakmaker sambal brandal op tafel en geef er als lekker pikant kruidige amaakmaker kroepoek Bali bij.

Lekker anders kan ook
Voeg aan het gehakt eventueel 3 theelepels bakgember toe en vervang de peterselie door koriander.

Bron: Conimex

Terug