Nasi Koening

kokosrijst met snijbonen en kerriedrumsticks

nasi_koening (2K)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • wokolie
  • 400 g rijst
  • 1 pakje (2 dl) romige kokosmelk
  • 5 theel. kerrie djawa
  • 8 drumsticks
  • 600 g snijbonen

Pel en snijd de ui en de knoflook zeer fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan.
Bak de ui en de knoflook lichtbruin.
Voeg de rijst er al roerende, beetje bij beetje aan toe.
Blijf net zo lang roeren tot de rijst er glazig uitziet.
Voeg de kokosmelk, 4 dl water en 3 theelepel kerrie toe en blijf roeren totdat het vocht aan de kook is gekomen.
Laat de rijst met het deksel op de pan op een laag vuur in ca. 15 minuten gaar worden.
Wrijf ondertussen de drumsticks goed in met 2 theelepel kerrie.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de drumsticks in ca. 15 minuten rondom gaar en goudbruin.
Was en snijd de snijbonen in stukjes en kook ze in ca. 5 minuten in ruim kokend water gaar.
Haal het deksel van de pan en schep met een vork de rijst om.
Even laten droogstomen.
Schep de rijst in een warme grote kom of schaal met de kerriedrumsticks erop.
Geef de snijbonen er apart bij.

Bron: Conimex

Terug