Bami brandal met kerstomaatjes en satévlees

bahmi_brandal_kerstomaatjes (3K)

  • ½ zak (250 g) Conimex Mie Nestjes
  • 400 g hamlapjes
  • 2 eetl. Conimex Ketjap Asin
  • 3 uien
  • 300 g kerstomaatjes
  • Conimex Vloeibaar voor Wokken (of wokolie)
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng
  • 250 g taugé
  • 2 theel. Conimex Sambal Brandal
  • ½ pot Conimex Satésaus Romige Kokos

Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd de hamlapjes in stukjes, meng ze met ketjap asin en wat peper en laat ze 5 minuten trekken.
Pel en snijd de uien in partjes.
Halveer de kerstomaatjes.
Dep de blokjes vlees droog.
Laat een koekenpan op een hoog vuur heet worden.
Knijp ca. 1 eetlepel wokolie in de pan, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak de stukjes vlees en ½ van de uien 8 minuten.
Laat ondertussen een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 3 eetlepels wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de rest van de uien 3 minuten.
Voeg de tomaatjes toe en roerbak ze 1 minuut mee.
Voeg de boemboe en 10 cl heet water toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de mienestjes, taugé en 1 - 3 theelepels sambal brandal erdoor (hoe meer, hoe heter) en warm goed door.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Meng de saus met het vlees.
Verdeel de bahmi over 4 borden of kommen en schep het satévlees ernaast.

Op tafel
Zet als smaakmaker seroendeng op tafel om zelf over de bahmi te strooien en geef er knapperige kroepoek katjang pedis bij.

Lekker anders kan ook
Voor de liefhebber van extra pittig (pedis!) kun je de satésaus romige kokos vervangen door satésaus sambal.

Bron: Conimex

Terug