Indonesische burger

indonesianburger (2K)

  • 400 g gemengd gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. sambal
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. gembersiroop
  • 1 ei
  • 3 eetl. paneermeel
  • zout en versgemalen peper
  • 8 rijstwafels
  • 1 zakje Oosterse roerbakgroenten
  • 8 eetl. pindasaus
  • 2 eetl. olie om te bakken

Meng alle ingrediënten, behalve de roerbakgroenten, rijstcrackers en pindasaus door het gehakt.
Vorm hiervan 4 balen en druk deze enigszins plat.
Bak de hamburgers vervolgens gaar en krokant in en een pan met teflonlaag in 1 eetlepel olie, op niet te hoog vuur.
Bak vervolgens de roerbakgroenten in de rest van de olie.
Verwarm daarna de rijstwafels in een voorverwarmde oven op 150º C.
Schep de roerbakgroenten over de helft van de rijstwafels.
Plaats hierop de Indonesian burgers en bedek deze met een lepel pindasaus.
Dek vervolgens af met een rijstwafel en leg hier bovenop weer een lepel pindasaus en serveer meteen.

Wijnadvies
Pinot Blanc Jean Rosen, Elzas, Frankrijk

Succestip
Serveer met frisse komkommer of atjar.

Bron: Spar Succes recepten

Terug