Five Spice mihoensalade met ananas

mihoensalade (2K)

  • 1 zak mihoen
  • 400 g kipfilet
  • Conimex Wok Marinade
  • 1 grote krop ijsbergsla
  • wokolie
  • Conimex Woksaus Chinese Five Spice
  • 1 blik (ca. 550 g) ananasstukjes
  • 3 eetl. grofgehakte peterselie

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de kipfilet in reepjes en meng ze met 4 eetlepels wok marinade.
Laat het 3 minuten staan om te marineren.
Was en snijd ondertussen de sla in dunne reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes ca. 6 minuten.
Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het sap op.
Meng in een grote kom de mihoen met de gewokte kip, de slareepjes, de ananasstukjes, 3 eetlepels van het ananassap en de peterselie.
Verdeel de salade over 4 diepe borden.

Op tafel
Zet kroepoek hot op tafel als pittige en knapperige extra!

Lekker anders kan ook
Vervang de kipreepjes door roerbakvleesreepjes.
Wok de vleesreepjes maar 4 minuten!
In plaats van ananas kun je lychees gebruiken.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Gemberyoghurt met cashewnoten

Bron: Conimex

Terug