Rendang vlees met gewokte basilicumpaprika en rijst

rendang_vlees (3K)

  • 400 g rijst
  • 1 (rode) ui
  • 3 paprika’s
  • wokolie
  • 400 g rundvleesreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Rendang Vlees
  • 15 g basilicumblaadjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in ringen of reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes en de ui 2 minuten.
Roer er de boemboe en 1½ dl water door en laat het geheel 3 - 4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een grote koekenpan.
Voeg de paprikaringen toe en wok deze 3 minuten.
Voeg de basilicumblaadjes toe en wok deze 1 minuut mee Verdeel de rijst over borden.
Schep het rendangvlees en de paprika ernaast.

Variatie
Voeg met de ui een teentje knoflook en een fijngeraspt stukje gember toe.

“Knapperige groentegerechten uit de wok zijn het lekkerst als je ze vlak voor het eten klaarmaakt.”

Bron: Conimex

Terug