Mongoolse amandel-wokschotel

amandel_wokschotel (4K)

vegetarisch, voor 2 personen
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 100 g sperzieboontjes
  • 1 klein blikje maïskolfjes
  • 2 eetl. wokolie
  • 1 pak SoFine Tofu Stripes licht gekruid
  • 45 g blanke amandelen
  • 3 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. sesamolie
  • zout & peper

Snijd de ui in dunne ringen en de bleekselderij in schuine plakjes.
Haal de boontjes af en snijd ze doormidden.
Laat de maïskolfjes uitlekken en snijd ook deze doormidden.
Verhit de olie in een wok en roerbak de tofu stripes 2 minuten.
Voeg daarna de ui, bleekselderij, sperzieboontjes, maïs en amandelen toe en roerbak 3 minuten.
Zet dan het vuur laag en schenk de sojasaus bij de groenten.
Laat het geheel 3 minuten sudderen.
Schep er op tot slot de sesamolie door en breng op smaak met zout & peper.
Deze schotel combineert heerlijk met rijst.

Snel klaar tip
Gebruik sperzieboontjes die al afgesneden en schoongemaakt zijn.

Bron: SoFine

Terug