Groente en rundvlees teriyaki met witte rijst

teriyaki3 (4K)

  • 400 g (witte) rijst
  • 1 struik (ca. 300 g) broccoli
  • 2 paprika's (1 rode en 1 gele)
  • wokolie
  • 300 g roerbak runderreepjes
  • Conimex Teriyaki Saus
  • 100 g taugé

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Maak ondertussen de broccoli schoon, verdeel in kleine roosjes en snijd de stronk in plakjes.
Was en snijd de paprika's in schuine stukjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de broccoli ca. 5 minuten.
Voeg de paprikastukjes en de vleesreepjes toe en roerbak nog 5 minuten.
Voeg 6 - 8 eetlepels teriyaki saus en de taugé toe en roerbak nog 1 minuut.
Schep de warme rijst op 4 warme borden.
Schep de groente en rundvlees teriyaki ernaast.

Op tafel
Zet voor de gezonde snoepers kroepoek naturel op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang vleesreepjes door reepjes kipfilet.
Gebruik eventueel een oosters wokgroentepakket in plaats van de losse groenten.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Lychee, sinaasappel en aardbeiensalade.

Bron: Conimex

Terug