Pikante mie met gehakt

  • 300 g chinese eiermie of andere fijne miesoort
  • 4 lente-bosuitjes
  • 1 prei
  • voor de liefhebbers 100 g ongezouten pinda's
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 3 eetl. zoete (sweet) chilisaus
  • 2 theel. sambal
  • 1 eetl. maizena
  • 2 eetl. (wok)olie,
  • 500 g rundergehakt
  • 10 cl bouillon (van tablet of uit glazen pot)

Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat in het vergiet goed uitlekken.
Snijd de bosuitjes met loof en de prei in ringen.
Rooster de pinda's in een droge hete koekepan.
Meng de ketjap, 2 eetlepels chilisaus, sambal, en maizena door gehakt.
Verhit de olie in wok en roerbak het gehakt rul en goudbruin.
Voeg de bosuitjes en de prei toe en roerbak nog 4 minuten.
Schenk de bouillon en de rest van de chilisaus erbij.
Schep de eiermie er luchtig door zodat alles goed warm wordt en serveer het gerecht bestrooid met eventueel de pinda's.

Serveertip
Een compleet menu samen met de Thaise visbouillon en de komkommersalade (met feta en dille).

Bron: Smulweb

Terug