Nasi Keboeli met roerei en lente-ui

nasi_keboeli (2K)
voor 2 à 3 personen
  • 1 pak Nasi Keboeli (bijv. Lassie)
  • 3 eieren
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 2 theel. sesamzaad
  • 3 eetl. olie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode peper, van zaad ontdaan en fijngehakt
  • 150 g peultjes
  • 125 g champignons, in plakjes

Doe de inhoud van het pakje Nasi Keboeli in een pan en voeg 55 cl koud water toe.
Plaats een deksel op de pan en breng het geheel goed aan de kook.
Als het water kookt de warmtebron zachter zetten zodat het water net aan de kook blijft.
Laat de rijst met nasikruiden 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren, zodat de nasikruiden goed in de rijst kunnen trekken.
Haal daarna de rijst van de warmtebron (afgieten is niet nodig) en laat deze met het deksel op de pan nog 5 minuten nagaren.
Klop intussen in een kom de eieren met lente-uitjes, sesamzaad, peper en zout door elkaar.
Verhit 2 eetlepels olie in de wok en verwarm het eimengsel al roerende op middelhoog vuur tot het ei gestold is.
Schep het roerei uit de wok.
Verhit de overige olie in de wok (of een hapjespan) en roerbak de ui, knoflook, rode peper, peultjes en champignons 3 minuten op hoog vuur.
Schep de gekruide rijst en het roerei in de wok en meng het geheel goed.
De nasi keboeli met roerei en lente-ui is klaar.

Bron: Lassie

Terug