Rundvlees uit Japan

voor 2 personen

  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. droge sherry
  • 200 g runderlap
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • stuk gemberwortel (± 4 cm)
  • 1 eetl. olie
  • 100 g taugé
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 eetl. pinda's

Maak een marinade van de sojasaus, de sherry en royaal peper.
Snijd het vlees in smalle reepjes.
Schep de marinade door het vlees en laat het 1 uur in de koelkast marineren.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Schil het stuk gemberwortel en snijd het fijn.
Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
Fruit de ui en de knoflook mee.
Voeg de marinade met wat water en de gember toe.
Stoof het vlees in 1 uur gaar.
Was de taugé.
Voeg de bamboescheuten en de taugé toe aan het vlees en warm het goed door.
Hak de pinda's grof en strooi ze er over.

Menusuggestie
Lekker met witte kool gestoofd met shiitake en mie.

Bron: Voedingscentrum

Terug