Rendang Vlees met paddestoelen, nasi koening en gewokte groene knoflookasperges

rendang_vlees_paddestoelen (3K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 500 g runderlappen
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Rendang Vlees
  • 300 g gemengde paddestoelen
  • 300 g groene asperges
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g pandan rijst
  • 3 theel. kerrie Jawa
  • 1 pakje (20 cl) romige kokosmelk

Snijd de runderlappen in stukjes.
Verhit een scheutje wokolie in een hapjespan en bak hierin de stukjes vlees in 5 minuten bruin.
Geregeld omscheppen.
Roer de bumbu en 30 cl heet water erdoor.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur zo laag mogelijk en laat het vlees 2 uur sudderen.
Snijd ondertussen de paddestoelen in stukken (houd kleintjes heel).
Snijd de asperges schuin in dikke plakken.
Pel en snipper de knoflook.
Roer de paddestoelen 15 minuten voor het einde van de suddertijd door het rendang vlees.
Verhit een scheutje wokolie in een diepe pan en bak de helft van de knoflook 1 minuten.
Schep de rijst en de kerrie Jawa erdoor.
Voeg 40 cl water, de romige kokosmelk en wat zout toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de rijst met een deksel op de pan op een laag vuur in ca. 15 minuten gaar worden.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de asperges 5 minuten.
Voeg de rest van de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut.
Verdeel de nasi koening over 4 borden en schep het rendang vlees met gemengde paddestoelen en de gewokte groene knoflookasperges erbij.

Lekker anders kan ook

Mini rijsttafel!
Bijvoorbeeld kun je met het recept hierboven als basis, redelijk eenvoudig een mini rijsttafel voor 8 - 10 personen maken.
Maak er een paar gerechten bij, bijvoorbeeld (zonder de bijgerechten): ayam bali met atjar, bloemkool, sambal goreng, Aziatische vleesreepjes, lemongrass-chili en Javaanse kipgehaktballetjes met gember.
Kook er nog 400 g rijst of een zak Chinese eiermie bij.
Doe alle gerechten in aparte schaaltjes.
Geef er sambals, kecap manis, diverse soorten kroepoek, seroendeng, gebakken uitjes en acar campoer bij.

Bron: Conimex

Terug