Macaroni oriëntale,
macaroni op oosterse wijze

macaroni (2K)

  • 400 g macaroni
  • 400 g varkensvleesreepjes
  • 200 g Oosterse roerbakgroenten
  • zout en versgemalen peper
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 3 eetl. plantaardige olie
  • 50 g verse taugé
  • 2 eetl. zoete chilisaus
  • 2 eetl. Japanse sojasaus
  • ½ cm verse gember in dunne reepjes gesneden
  • 2 eieren + 10 g boter
  • 1 eetl. bieslook

Kook de macaroni beetgaar in water met wat zout.
Giet de pasta af en besprenkel deze met 1 eetlepel olijfolie, om aan elkaar plakken te voorkomen.
Kruid de varkensvleesreepjes met peper en zout en bak ze krokant in 2 eetlepels olie.
Voeg vervolgens knoflook, gember, taugé, sojasaus, Oosterse roerbakgroenten en chilisaus toe en laat deze even meewarmen.
Klop in de tussentijd de eieren los, voeg bieslook toe en kruid het eimengsel met peper en zout.
Bak er vervolgens een omelet van in de boter.
Laat deze daarna afkoelen, rol hem op en snijd in dunne reepjes.
Meng de macaroni met de varkensvleesreepjes en verwarm deze in een pan op laag vuur.
Verdeel de macaroni Oriëntale over de borden en garneer met omeletreepjes.

Wijnadvies
Pinot Blanc Jean Rosen, Elzas, Frankrijk.

Succestip
Serveer hierbij gebakken uitjes (Gotan) en atjar.

Bron: Spar Succes recepten

Terug