Thaise mie

voor 2 personen

  • 150 - 200 g mie of mihoen
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theel. suiker
  • 2 eetl. vissaus
  • ½ limoen
  • 1 ui
  • 1 paksoi
  • 100 g taugé
  • 1½ eetl. olie
  • 4 eieren

Kook de mie of mihoen in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Spoel de mie in een vergiet met koud water.
Maak de peper schoon en verwijder de pitjes.
Verwijder het vliesje van de knoflook.
Snijd de helft van de peper in smalle ringen.
Pureer de rest van de peper, de knoflook, de suiker, de vissaus en het sap van de halve limoen in een vijzel of met een blender tot een pasta.
Voeg 2 eetlepels water toe.
Maak de ui en de paksoi schoon en snijd dit klein.
Was de taugé.
Roerbak de groente in1 eetlepel hete olie.
Voeg de mie en de boemboe toe en warm het geheel goed door.
Meng er de taugé door en warm dit kort mee.
Bak de eieren in een beetje olie.
Leg de eieren op de mie.

Terug