Javaanse nasi met visgehaktballetjes

nasi_visgehaktballetjes (3K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g witte rijst
  • 400 g visfilet (bijv. pangasius of roodbaars)
  • 1 pakje Conimex Mix voor Javaanse gehaktballetjes
  • 6 eetl. fijngehakte dille
  • wokolie
  • 600 g preiringen
  • 1 theel. sambal badjak
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi
 

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd de visfilet in stukken en maal in de keukenmachine of met de staafmixer fijn.
Meng het visgehakt met de kruidenmix en de helft van de dille.
Draai hier 20 kleine balletjes van.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 3 eetlepels wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de prei 5 minuten, voeg de rijst toe en roerbak 3 minuten mee.
Voeg de sambal badjak en de Conimex Kruidenmix voor Nasi toe en warm goed door.
Laat een koekenpan op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 2 eetlepels wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de gehaktballetjes in 4 min. rondom goudbruin en gaar.
Breng ondertussen in een pan de sausmix (uit het pakje) met 20 cl koud water aan de kook.
Laat de saus 3 minuten zachtjes doorkoken.
Verdeel de Javaanse nasi over 4 borden, schep de visballetjes erop en de saus erover.
Bestrooi met de rest van de dille.

Op tafel

Geef er als lekker krokante smaakmaker kroepoek Java bij.

Lekker anders kan ook

Voeg voor een extra smaakboost, 1 eetlepel fijngeraspte verse gember toe aan het visgehakt.

Bron: Conimex

Terug