Thaise rijst met kip en paksoi

thaise_rijst (2K)

  • 1 pak Lassie Pandan rijst
  • 600 g paksoi, gewassen
  • 3 eetl. olie
  • 400 g kipfilet, in dunne plakken
  • 3 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl. verse gemberwortel, fijn geraspt
  • 2 eetl. zoete chilisaus
  • 1 eetl. Thaise vissaus

Snijd de witte stengels van de paksoi in reepjes en scheur het groene blad in grove stukken.
Kook de rijst 10 minuten in een pan met ruim kokend water en zout.
Giet de rijst af en laat deze tot gebruik afgedekt staan.
Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de sjalotjes, knoflook, gemberwortel en chilisaus aan de kip toe en roerbak deze ca. 2 minuten op middelhoog vuur mee.
Roerbak de reepjes witte paksoistengel ca. 3 minuten met de kip mee.
Voeg het groene paksoiblad aan de kip toe en roerbak deze ca. 2 minuten mee tot het blad geslonken is.
Breng de kip op smaak met vissaus en peper.
Verdeel de rijst en kip met paksoi over vier borden.

Serveertip

Garneer de kip met 50 g cashewnoten.

Variatietip

Vervang de Thaise vissaus eventueel door 1 eetlepel Japanse sojasaus.

Bron: Lassie



Terug