Oelek gehaktballetjes en zoete sojarijst

oelek_gehaktbal (2K)

  • 400 g rijst
  • 350 g runder- of kipgehakt
  • 1 ei
  • 3 eetl. seroendeng
  • 2 theel. sambal oelek
  • wokolie
  • 600 g (mini) paksoi
  • 8 eetl. Conimex Woksaus Indonesische Zoete Soja

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
Meng het gehakt met het ei, 1 theelepel zout, de seroendeng en de sambal.
Vorm er 12 balletjes van.
Eventueel in de koelkast 10 minuten laten opstijven.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar.
Was ondertussen de paksoi.
Snijd grote bladeren in reepjes of scheur kleine blaadjes alleen maar los.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de paksoi 5 min.
Bestrooi met wat zout.
Schep uit de wok in een schaal en houd afgedekt even warm.
Schep de rijst in de wok en roerbak 2 minuten.
Voeg de woksaus toe en wok nog 2 minuten.
Schep de zoete sojarijst en paksoi op 4 borden.
Leg de oelek gehaktballetjes ernaast.

Op tafel

Het is heel lekker om aan tafel wat seroendeng over de paksoi te strooien.

Lekker anders kan ook

Oelek gehaktballetjes kun je ook maken met fijngehakte garnalen erdoor.
Vervang dan 200 g gehakt door 200 g fijngehakte rauwe garnalen en voeg ook wat gehakte koriander toe.

Zet een compleet menu op tafel

Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Lychee, sinaasappel en aardbeiensalade toe.

Bron: Conimex

Terug