Nasi Keboeli met chili-kip

voor 2 - 3 personen

  • 1 pak Nasi Keboeli (bijv. Lassie)
  • 250 g kipfilet, in blokjes
  • S eetl. zoete chilisaus
  • ½ eetlepel citroensap
  • 3 eetl. olie
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 75 g taugé

Doe de inhoud van het pakje Nasi Reboeli in een pan en voeg 55 cl koud water toe.
Plaats een deksel op de pan en breng het geheel goed aan de kook.
Als het water kookt, de warmtebron zachter zetten zodat het water net aan de kook blijft.
Laat de rijst met nasikruiden 10 minuten zachtjes koken in blokjes onder af en toe roeren, zodat de nasikruiden goed in de rijst kunnen trekken.
Haal daarna de rijst van de warmtebron (afgieten is niet nodig) en laat deze met het deksel op de pan nog 5 minuten nagaren.
Doe de kipfilet in een schaal met de chilisaus, citroensap en een vleugje peper en zout.
Meng het geheel en laat de marinade 5 minuten in de kip trekken.
Doe de olie in de wok (of een hapjespan) en bak de gemarineerde kip 5 minuten op hoog vuur.
Vceg de prei en paprika toe en roerbak deze 5 minuten mee.
Voeg de taugé toe en bak deze 1 minuut mee.
Schep de gekruide rijst in de wok en meng het geheel goed.

Bron: Lassie

Terug