Indiase kerrierijstschotel

kerrieschotel (3K)

voor 3 personen

  • 175 g rijst
  • (eventueel 1 bouillonblokje)
  • 1 pak SoFine Tofu Original naturel
  • 50 - 100 g rozijnen
  • 150 g gewelde abrikozen
  • 2 stelen prei
  • 3 eetl. wokolie
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 2 theel. ketoembar (gemalen koriander)
  • zout & peper

Kook de rijst (eventueel met het bouillonblokje) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze vervolgens afkoelen.
Giet het vocht van de tofu en prak deze fijn met een vork.
Was de rozijnen en abrikozen met heet water en snijd de abrikozen in dobbelsteentjes.
Snijd de prei in ringen.
Verhit de olie in een wok of braadpan.
Bak de prei met de kerriepoeder en ketoembar gedurende 2 minuten.
Roer de rijst en de tofu door de prei en bak tot het mengsel lichtbruin kleurt.
Voeg de rozijnen en de abrikozen toe en warm het geheel goed door.
Breng op smaak met zout & peper.
Lekker met een kerriesaus en een witlofsalade.

Een lekker recept van witlofsalade voor erbij:

  • 2 flinke stronkjes witlof; bittere hart verwijderen, rest in smalle reepjes snijden
  • 1 kleine prei, in ringetjes (of deel van prei van het recept nemen)
  • 100 g ham in stukjes
  • 1 grote of 2 kleine appels in kleine stukjes
dressing:
  • 4 eetl. yogonaise (of zelf maken: ½ magere yoghurt, ½ mayonaise)

Tips
Voor de kerriesaus: fijngesneden stukjes ananas erdoor.
Voor feestelijker aankleding: vul paprika’s met het gerecht!
(Paprika wassen, halveren en van binnen schoon maken.
Kort koken in de magnetron, vullen met gerecht, eventueel kerriesaus erover - klaar).
En: kinderen vinden het heerlijk!

Bron: SoFine

Terug