Noedels met kip/garnalensaus

Noedels met kip/garnalensaus

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g woknoedels
  • 150 g shiitake paddestoelen of champignons
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 125 g kipfilet in dunne reepjes gesneden
  • 300 g roze garnalen
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • ½ eetl. fijngesneden verse gember
  • 2 eetl. bloem
  • 4 diagonaal gesneden lente-uitjes
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. droge sherry
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 90 cl kippenbouillon
  • 2 eetl. maïszetmeel
  • 50 g gekookte ham in kleine blokjes
  • 1 eetl. fijngesneden bieslook

Kruid de kipfilet met peper en zout en wentel ze door de bloem.
Bereid de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken.
Verdeel ze over 4 diepe borden.
Verwarm de borden voor het serveren in de oven of magnetron.
Snijd de paddestoelen in kleine reepjes.
Verwarm de olie in een wok of hapjespan.
Voeg de kipreepjes, knoflook en gember toe en roerbak het mengsel 2 tot 3 minuten op hoog vuur.
Voeg daarna ook de paddestoelreepjes en lente-uitjes toe en roerbak het geheel nog eens 2 minuten.
Voeg vervolgens ook de garnalen, sojasaus, sherry, peper en zout en de kippenbouillon toe.
Breng het geheel vervolgens aan de kook en laat het mengsel 5 minuten op laag vuur doorsudderen.
Maak vervolgens de maizena aan met een beetje water en giet dit bij het mengsel in de pan.
Blijf roeren tot de saus dikker begint te worden.
Verdeel de kip/garnalensaus over de warme noedels en garneer het gerecht met hamblokjes en bieslook.

Wijnadvies
Pinot Blanc Rudisbourg, Elzas, Frankrijk.

Succestip
Lekker met kroepoek.

Bron: Spar

Terug