Thaise kokosrijst

kokosrijst2 (1K)

  • 400 g snelkookrijst
  • 1 pakje boemboe voor Thaise nasi
  • wokolie
  • 500 g nasivlees naturel
  • 2 (à 400 g) nasigroentepakketten
  • geraspte kokos

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Laat de rijst zonder deksel koud worden en schep het geregeld om.
Meng in een kom de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie en het nasivlees.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak het gemarineerde vlees 3 minuten.
Voeg de groenten toe en wok deze 4 minuten mee.
Schep dan de rijst, de kruidenmix (uit het pakje) en 8 eetlepels geraspte kokos erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de kokosrijst in 4 diepe borden of kommen en strooi er geraspte kokos over.

Op tafel

Zet sambal brandal op tafel om wat extra pit aan het gerecht te geven.

Lekker anders kan ook:

Vervang de Mix voor Thaise Nasi door Mix voor Nasi speciaal.
Bestrooi het gerecht op het laatst met gebakken uitjes in plaats van de geraspte kokos.

Zet een compleet menu op tafel

Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Aziatische vla-flip toe.

Bron: Conimex

Terug