Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of
ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de
verpakking voor de exacte kooktijd).
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten
laten staan.
Laat de rijst zonder deksel koud worden en schep het geregeld
om.
Meng in een kom de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels
olie en het nasivlees.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet
worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak het gemarineerde vlees 3
minuten.
Voeg de groenten toe en wok deze 4 minuten mee.
Schep dan de rijst, de kruidenmix (uit het pakje) en 8 eetlepels
geraspte kokos erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de kokosrijst in 4 diepe borden of kommen en strooi er
geraspte kokos over.
Op tafel
Zet sambal brandal op tafel om wat extra pit aan het gerecht te geven.
Lekker anders kan ook:
Vervang de Mix voor Thaise Nasi door Mix voor Nasi
speciaal.
Bestrooi het gerecht op het laatst met gebakken uitjes in plaats
van de geraspte kokos.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Aziatische vla-flip toe.
Bron: Conimex