Thaise curry met aardappel, rundvlees en pinda's

  • 350 g biefstuk
  • 2 Spaanse pepers, in stukken
  • 1 eetl. gemalen komijn
  • 1 eetl. gemalen koriander
  • 1 theel. kaneel
  • 1 theel. kardemompoeder
  • 1 eetl. kurkuma
  • 1 ui, grof gesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetl. suiker
  • 6 eetl. olie
  • 1 40 cl-blik kokosmelk
  • 50 g geroosterde pinda’s
  • 5 blaadjes citroenblad (optioneel, toko)
  • 3 aardappels, in blokjes
  • sap van 1 limoen
  • 3 eetl. Thaise vissaus

Snij de biefstuk aan zeer, zeer dunne plakjes, of laat dat doen.
Draai de pepers (met zaad voor pittig) met de specerijen, ui, knoflook, suiker en olie in of met een machine tot prut.
Fruit het mengsel een minuut of 3 aan in een braadpan of wok.
Voeg dan de kokosmelk, pinda’s, citroenblad en aardappelen toe, en zo veel water dat de aardappelen bijna onder staan.
Laat zachtjes koken tot ze beetgaar zijn, in een klein kwartier.
Roer er dan de biefstuk door en schep om tot de rauwe kleur ervan verdwenen is.
Breng op smaak met vissaus, zout en limoensap.
Eet met rijst.

Bron: Onno Kleyn

Terug