Gado gado en atjar-rijstsalade met spekjes

gado_gado_atjar (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 200 g snijbonen
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 1 rode ui
  • wokolie
  • 150 g ontbijtspekblokjes
  • ½ pot atjar tjampoer
  • 1 pot satésaus pikant
  • 2 eetl. gebakken uitjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Kook in ruim kokend water met wat zout de snijbonen en de bloemkoolroosjes in ca. 5 minuten beetgaar.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd de ui in smalle ringen.
Meng de snijbonen, bloemkool en uienringen door elkaar.
Verhit een wok, voeg een klein scheutje wokolie toe en roerbak de spekjes in ca. 5 minuten knapperig.
Laat op keukenpapier uitlekken.
Meng de koude rijst met de atjar tjampoer (ook het vocht) en de uitgebakken spekjes.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schep de atjar-rijstsalade op 4 grote borden.
Maak een brede kuil in het midden.
Leg de groenten erin, schep er wat satésaus over en bestrooi met de gebakken uitjes.

Op tafel

Lekker met als knapperige smaakmaker kroepoek naturel.

Lekker anders kan ook

Voeg aan de rijstsalade met de atjar ook 50 g sla toe (kleine blaadjes of reepjes).

Bron: Conimex

Terug