Babi Roedjak,
kruidige reepjes varkensvlees in frisse kokossaus

babi_roedjak (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 500 g hamlappen
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theel. sambal campoer
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • wokolie
  • 1 pakje (2 dl) romige kokosmelk
  • 2 theel. citroen- of limoensap

Snijd het vlees in brede repen.
Bestrooi eventueel met wat zout & peper.
Pel en snijd de uien en de knoflook fijn.
Meng met de sambal en de suiker.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok het mengsel ca. 2 minuten.
Voeg het vlees toe en wok alles dan nog 2 minuten.
Voeg de kokosmelk en het sap toe en laat het gerecht, met het deksel schuin op de pan, ca. 35 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg eventueel wat extra water toe mocht de saus te dik worden.
Schep de babi roedjak in een grote warme schaal en bestrooi eventueel met gebakken uitjes.
Serveer met Nasi Goreng of witte rijst en gewokte spinazie.

Bron: Conimex

Terug